Életenergia az embereknek

A Reiki egy utazás, amelynek célja a belső békés nyugalom, a harmónia és az egészség megjavulása.

A módszer első lépésként kitakarítja a gondolatokat és az érzelmeket. Megszünteti a problémák lelki okait, ami után várható a fizikai problémák javulása. Hatására a lemerült életenergiaszint kitisztul és feltöltődik, így javítja az általános állapotot.

Legtöbb esetben úgy találkozik az ember vele, amikor valahol kap valakitől reiki energiát, és megérzi a jótékony hatását, aztán érdeklődni kezd ,hogy mi is ez a dolog,és eldönti hogy Ő is meg szeretné tanúlni.

A módszer lényege, az hogy megnyitjuk a reiki energia áramlását, ami után a diáknak azonnal, korlátlan mennyiségben áll a rendelkezésére az univerzum energiája, így nem a saját bioenergiáját használja.

A Reiki hatással van a problémák okaira, ami elkezd javulni és a folyamatossá válik a testi és lelki életminőség javulása.

Reiki szó magyarul azt jelenti, hogy az univerzum életenergiája.

Az energikus ember azt jelenti, hogy egészséges.

Amikor megjelenik a betegség, az figyelmeztetés, hogy az életenergia áramlásában zavar keletkezett. 

Azért nevezik a reikit, kézrátéttel működő energia módszernek, mert a reiki képessé tesz arra, hogy saját magadat feltöltheted  életenergiával,vagy más személyek részére tudsz küldeni  életenergiát.

Gyakorlatilag minden zavar javítható az alkalmazásával, mivel a belső feszültségek lecsökkenti, így nagyszerű kiegészítője minden gyógyító módszernek.

Az eredeti reiki gyakorlatok segítik a szellemi fejlődést, megerősítik életcélokat, és csökkentik a szervezetben a méreg anyagokat.

Semmiféle mellékhatásai nincsenek, azonban a nagyobb mennyiségű energiához, hozzá kell szoktatni az új klienst, erre oda kell figyelni.

Alkalmazását minden ember el tudja sajátítani, és nem kellenek hozzá különleges eszközök és képességek.

A cél az, hogy rendszeres gyakorlásával, a lelki és testi harmónia a belső béke és az egészség megteremtése.

A reiki kezelő is feltöltődik energiával, mivel ez az energia áthalad rajta. 

A módszer nem vallás vagy szekta, így világnézetre való tekintet nélkül mindenkinél működik, mindenki, tanulhatja, az alsó korhatár 10-12 életév, felső korhatár nincs.

A reiki megtanít arra, hogy szertettel legyünk egymás iránt.

A másik ember segítése alapvetően fontos tanítás a reikiben.

A kedvesség természetes stílussá kell, hogy váljon az életünkbe, ha igazán boldogok akarunk lenni.